17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

4740
görüntüleme

25 Bin gecekondu yıkıldı

25 Bin gecekondu yıkıldı
Kent mücavir alanı içinde 20 kentsel dönüşüm projesi çalışması yürütülüyor.

Samsun Yolu-Hatip Çayı Vadisi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, Protokol Yolu Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi, Keçiören Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi, Dikmen 3. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, Dikmen 4 ve 5. etaplar Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ve Doğukent Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin de aralarında bulunduğu çalışmalar sırasında binlerce gecekondu yıkıldı.

Ankara'da, 5 yıl içinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm ve yapılaşma çalışmaları sırasında 25 bine yakın gecekondu yıkılırken, yetkililer, bu rakama, kentsel dönüşüm çalışmaları dışında ilçe belediyelerince verilen yapı ruhsatları kanalıyla yıkılan gecekonduların da dahil olduğunu belirttiler.

Ankara'da yürütülen birçok kentsel dönüşüm ve gelişim projelerinin yürütücüsü olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, yalnızca Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi çalışması çerçevesinde bugüne kadar yaklaşık 7 bin gecekondu yıktı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmalarının amacının kenti daha çağdaş bir görüntüye kavuşturmak olduğunu söyledi. Gökçek, ""Gecekonduları sahipleriyle anlaşarak yıktığımız için, yıkımlar kavgasız, gürültüsüz oluyor"" dedi.

Gecekonduları yıkılanların mağdur edilmediğini belirten Gökçek, şöyle devam etti: ""Bu vatandaşlara ya kira parası veriyoruz, ya da lojmanlardan yararlanmalarını sağlıyoruz. Kentsel dönüşüm çalışması uyguladığımız bölgelerde gecekonduları yıkılan hak sahiplerine o bölgede yapılacak konutlardan veriyoruz. Hak sahibi olmayan ve gecekonduda kirada oturanları da yine mağdur etmeyerek, onların da başka bölgelerde uzun vadeli, kira öder gibi konut almalarını sağlıyoruz. Sonuçta, insanlar mağdur olmayınca ve ortaya iyi bir şey çıkacağını bildikleri için bu uygulamalara gönülden katılıyorlar.""

Gökçek, Dikmen Vadisi'ndeki kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde toplu gecekondu yıkımlarının başladığını anımsatarak, ""Önümüzdeki yıllarda da Mamak'ta uygulanacak Hatip Çayı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi çerçevesinde gecekondular yıkılarak Ankara'nın doğu girişi de modern hale getirilecek"" diye konuştu.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011