17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3590
görüntüleme

23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Coşkusu

Batıkent Vedat Dalokay Parkı'nda başlayan festivalde dünyaca ünlü Rus Çocuk Akrobasi Topluluğu, Kenya'dan gelen Kenya Boys ve Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluğu sahne aldı. Yenimahallelilerin büyük ilgi gösterdiği festivalin ilk gününde Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan vekili Başar Bal, Başkan Yardımcıları Şenol Balaban, Hakan Açıl, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Kayhan Yüreğir ile belediye meclis üyeleri de vatandaşlarla birlikte doyasıya eğlendi. Başkan Yaşar, minikleri böyle güzel bir güne sahip oldukları için kutlarken çocuklara hediyeler de dağıttı.

Doyasıya festival

Yenimahalle Belediyesi, düzenlediği etkinlikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Çocuk Festivali'ne dönüştürdü. Yenimahalleli çocuklar 13 gün sürecek festivalle doyasıya eğlenecekler. Festivalde ayrıca 2009 dünyada yılın illizyonüsti ödülü sahibi İngiliz Lee Alex de çocukları sihirli bir yolculuğa çıkaracak. Müzik, dans ve teatral efektlerle süslü “Sihirli Düşler” isimli gösterisi ile çocuklara olduğu kadar büyüklere de eğlenceli dakikalar yaşatacak. F”estivalde sadece Rusya'da değil dünyanın en önemli tiyatro topluluklarından kabul edilen Comic-Trustgrubu ile İspanya'dan gelen Dos Lunas Grubu da gösteri yapacak. Oyunlarını söz kullanmadan sergileyen tiyatro grubu, gösterisini Batıkent Vedat Dolakay Parkı'nda açık havada sergileyecek. Ayrıca Tataristan'dan Yenimahalle'ye gelecek olan Kazan Kaçalov Akademik Rus Drama Tayatrosu da Tolstoy'un klasik pinokyo hikayesinden esinlenerek yazılmış olan Buratino'nun Maceraları isimli oyunu sergileyecek.

Kuklalar canlanacak

23 Nisan'da başlayan ve 29 Nisan'a kadar sürecek olan Çocuk Festivali'nde yabancı gösterilerin yanı sıra yerli tiyatro oyunlar da Yenimahalleli çocuklar ile buluşacak. Tiyatro Tempo, “Ezgimizi Kim Çaldı”, “Beyaz Kalemin Renkli Dünyası”, Burhaniye Kent Tiyatrosu ve Kukla gösterisi ile Türkiye-Bulgaristan Ortak yapımı “Gün Işığı” isimli kukla tiyatrosu gösteri yapacak.

Kendi parklarını boyayacaklar

Yenimahalle Belediyesi, bu sene Türkiye'de bir ilke daha imza atarak 23 Nisan Çocuk Festivali kapsamında 30 Nisan'da interaktif bir çalışma gerçekleştirecek. Çocuklar, Yenimahalle sınırları içinde belirlenecek bir parkı kendi hayal dünyalarına göre rengarenk boyayacaklar. Belediye her sene tekrarlanacak olan Çocuk Festivali'ni geleneksel hale getirecek.

Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011