17.04.2013

Site Yöneticisi
tarafından eklendi

3105
görüntüleme

200 günlük su kaldı

200 günlük su kaldı
Ankara'nın 200 günlük suyu kaldı

Ankara'ya içme suyu sağlayan "Çubuk 2, Bayındır, Akyar, Kurtboğazı, Çamlıdere ve Eğrekkaya"dan oluşan 6 barajda, şu anda toplam 200 günlük su stoğu bulunduğu bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, Kasım ayında düşen yağış miktarının uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 55, geçen yıla oranla yüzde 60 oranında azalması, yaz aylarında yaşanan aşırı buharlaşma ve sonbaharda da yeterince yağışın olmaması nedeniyle, susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya gelen başkentte, içme suyu temin edilen barajların doldurulması için çare aranıyor.

Başkente içme suyu sağlayan barajlardaki aktif doluluk oranı şu anda Çubuk 2 Barajında yüzde 42,2, Bayındır Barajında yüzde 74,5 , Akyar Barajında yüzde 6,7 , Kurtboğazı Barajında yüzde 18,1 , Çamlıdere Barajında yüzde 10,6 , Eğrekkaya Barajında ise yüzde 16 düzeyinde bulunuyor.

Aktif hacim bakımından bu barajların toplamında 2005 yılı Aralık ayında 322,1 hektametre küp düzeyinde su bulunurken, bu yıl aynı ayda 155,7 hektametre düzeyinde su bulunuyor.

DSİ yetkilileri, kurak bir kışın yaşandığı bugünlerde Türkiye genelinde bir sorun yaşanmadığı, en kritik yerin Ankara ve Kocaeli olduğunu kaydettiler.

Öte yandan İçme suyu barajlarındaki su seviyesinin aşırı düşmesi üzerine, geçen hafta Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile DSİ yetkilileri bir toplantı yaptılar.

Toplantıda DSİ yetkilileri, şu anda Ankara'da içme suyu problemi bulunmadığını, Aralıkta yağmur yağmaması durumunda bile Ankara'da su sıkıntısı sorunu yaşanmayacağını, ancak barajlarda su seviyesinin aşırı ölçüde düşmesi nedeniyle, şu anda barajdan kaliteli su alınmasının zorlaştığını belirttiler.

Buna karşılık Başkentin yer altı suyu bakımından oldukça iyi bir durumda olduğunu belirten DSİ yetkilileri, Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerine, barajların dolması için gerekli yağışlar gelene kadar, barajlara'kuyu sularından takviye yapılmasını'önerdiler.

DSİ yetkilileri, Ankara Büyükşehir Belediyesine park ve bahçeleri "kuyu suyu ile sulayın" önerisi getirdiler.

İstanbul'da ise barajlarda ortalama doluluk oranın şu anda yüzde 60 seviyesinde bulunduğunu belirten yetkililer, İstanbul'da içme suyu problemi gözükmediğini bildirdiler.




Yenimahalle Devlet Hastanesi Nerede?

Batıkent / 17.04.2013

Batıkent Devlet Hastanesi Açıldı

Batıkent / 17.04.2013

Ankara'nın Yeni Gözdesi: Acity Outlet

Ankara / 17.04.2013

Yenimahalle devlet hastanesi çocuk doktorları

Batıkent / 14.08.2011

Yenimahalle devlet hastanesi kadın doğum

Batıkent / 14.08.2011